Det finns många saker som ska klaffa för att man som anställd ska känna att man trivs på sin arbetsplats, och just trivsel är en viktig komponent inom arbetsmiljöbegreppet. Så hur ska man göra för att få sina anställda att känna trivsel? Det är allt från att säga hej till att ta sig till för en avslappnad kaffe tillsammans på kafferasten.

Som chef finns en massa saker man kan göra för att bidra till ökad trivsel på arbetsplatsen. Enligt arbetsmiljöupplysningen kan det handla om att göra något så enkelt som att säga hej på morgonen och ta sig tid att ta en kopp kaffe på tillsammans med kollegorna på kafferasten mellan lunch och hemgång för dagen. Och hur svårt är det egentligen att lägga sig till med? Hyr en kaffemaskin som passar till ditt företag och börja spendera mer än bara genuin arbetstid med kollegorna. Hos http://www.sweetcoffee.se/kaffemaskin-till-foretaget/ finns flera olika varianter av kaffemaskiner att välja på och ett tips är att välja en som passar din arbetsplats utformning och syfte.

Krävs mer än kaffe och ett hej

Det finns självklart fler saker än bara kaffe och hejande som man kan göra för att öka trivseln på jobbet. Något som tidningen Chef skriver om är att satsa på uppmuntring, visa respekt och fira kollegornas framgångar som komponenter till en hög trivsel på jobbet. Likaså skriver man om vad som är viktigast, och i Norden är att uppmuntra sina kollegor att dela med sig av sin kunskap som är viktigast för att skapa trivsel på jobbet, men globalt sett så är det att visa respekt som är allra viktigast. Likaså har Metro listat vad vi här i Norden anser utgör en bra arbetsplats, i Danmark är det just kaffet som är viktigt till exempel, här i Sverige ser vi snarare gott kaffe som en självklarhet för här tycker vi att friskvård är det allra viktigaste att få på jobbet.

Detta är viktigast för trivsel enligt de nordiska länderna:

  • Sverige – friskvård
  • Norge – en trevlig och stilfull arbetsmiljö
  • Danmark – fungerande kontorsmaskiner
  • Finland – god arbetsmiljö