Som företagare vill du både värna om medarbetare och kunder. Att ge presenter med företagets profiltryck kombinerar givandet med marknadsföring och kan vara uppskattat av både kunder och anställda. Men, för att det ska vara en bra present, behöver du tänka igenom både vad du ger och till vem.

Alla företag behöver marknadsföra sig, men det kan göras på olika sätt. Om du trycker upp ditt företags profiltryck på alla möjliga saker, pennor, sudd, muggar, musmattor, kepsar, handdukar och block, och alltid erbjuder det till både kunder och medarbetare utan urskiljning, så kan det uppfattas som aggressiv marknadsföring, i stället för en gåva. Om du däremot tänker igenom vilka presenter som passar ditt företag och fokuserar på kvalitet, då får det en mer positiv effekt. Ett exempel är att trycka upp ditt företags logga på en trådlös laddare från https://www.brandnewprofile.com/se/tradlosa-laddare – denna present är både innovativ och användbar. Det är en present som de troligtvis också kommer låta ligga framme och vara synlig. Det är inget fel att erbjuda pennor som är en mycket användbar gåva, men endast om det passar din företagsprofil. Om du har en ingenjörsbyrå passar en laddare bättre, men om det har en affär med billiga varor, då fungerar en penna eller litet block. Presenten måste ju också vara ekonomiskt hållbar.

Olika slags gåvor

Den bästa presenten till dina medarbetare är ett bra och respektfullt arbetsklimat. Det är också något som dina kunder märker av när de besöker företaget. Om dina medarbetare känner sig uppskattade så kommer de gärna både bära väskor och använda laddare med företagets logga. Låt gåvorna till dina medarbetare vara lika fina som de till de viktigaste kunderna – eller ännu bättre. Det är dock inget fel att ge alla medarbetare en varsin mugg med företagets logga eller erbjuda pennor och block – allt är användbart. Men, till jul bör du satsa på finare saker och utgå från så bra kvalitet som det är ekonomiskt möjligt: smarta ryggsäckar, termosmuggar, trådlös laddare där loggan lyser upp när den laddas eller dyrare personlig penna med medarbetarens namn. Du kan också ge kläder, både jackor, mössor och tröjor, men tänk på att storleken på trycket måste passa med ditt företag. Ett gym kan ha knalliga t-shirt med relativt stort tryck, medan datafirman bör gå i dovare färger och ha ett mindre tryck. Utgå från kunder och medarbetare: den bästa gåvan är den som används.