Går du i tankar om att starta eget företag? Då kan det vara bra att veta vad det är som behövs förutom en affärsidé – och det tänkte vi tipsa om idag.

affärsfolk pratbubblor litenDet här med att starta eget företag kräver en hel del engagemang från personerna som är involverade i projektet. Men det finns som tur är hjälp att få om man bara har en toppenbra affärsidé men ingen aning om hur man ska ta sig till nästa nivå. Hos exempelvis modernekonomi.se kan man få hjälp med allt det praktiska såsom att registrera sin firma, göra en bolagsbildning, ansöka om F-skatt och hjälpa till att registrera sitt företag för moms till exempel – saker som man kanske inte har koll på om man inte startat företag förut. Dock kan det vara bra att ha någon sånär hum om vad som krävs vid start av egen firma och det kan man enkelt läsa in sig på exempelvis online – där finns massvis av nyttig information att suga åt sig.

Tips till den blivande företagaren

Något som varje blivande företagare bör veta är hur man på bästa sätt sätter igång med sin idé. Bland annat tipsar tidningen Privata Affärer om de 8 mest relevanta sakerna att fokusera på vid företagsstarten såsom att inte bry sig om vad statistiken säger då det är lätt att man snöar in sig på massa siffror istället för att lägga fokus på det som är roligt: bygga upp sin verksamhet. Och hur man gör detta går att läsa i en artikel hos tidningen Driva eget som riktar sig just till personer som är sugna på att bryta sig fria från sina 9 till 5 jobb och istället bli sin egen chef. Här tipsar man till exempel om vad man ska undvika för att bli en framgångsrik företagare såsom att man inte ska fokusera på fel saker eller planera in sig i ett hörn – det handlar om att våga satsa och avväga vad man ska satsa på. Något som entreprenören och bloggerskan Isabella Löwengrip vet väldigt mycket om och hennes råd finns samlade hos Veckans Affärer i såväl att läsa som att lyssna på i podden son finns där – och den kan vara väl värd att lyssna på, för är det någon som lyckats som entreprenör så är det Bella!