Har du satsat på en konkurrensutsatt e-handelsverksamhet? Då är det klokt att satsa på en lagerhantering som är flexibel för både tillväxt och lugnare perioder. Istället för att köpa upp ett helt lager att fylla ut och betala dyra kostnader för, är en god idé för många att hyra lagerhotell för företag.

Lagerhotell för företag har blivit ett allt vanligare fenomen allteftersom fler vågar sig in konkurrensutsatta branscher inom e-handeln. För att din verksamhet ska ha en chans att växa – och spara in under lugnare perioder, är det därför en god idé att ha en flexibel lagerlösning, där du inte betalar för mycket i perioder när det är lugnare och där det sedan finns flexibelt med utrymme i perioder när det krävs.

E-handeln kräver smarta lager

Det är inte bara Myrorna, Zara och Bianca Ingrosso som satsar på e-handel inom mode och skönhet. Men de vet precis som alla andra att det är en konkurrensutsatt verksamhet som kräver flexibla lagerlösningar. Ett bra exempel är den julhandel som är i full gång och som skapar många proppfulla lager och överbelastade beställningstjänster. Att ladda upp sitt lager inför julen är tufft, och kanske blir det desto tuffare framåt februari när det råder lågsäsong inför en kommande vårrusch igen. Men misströsta inte, det finns sätt att anpassa sitt lager efter säsong och tillväxt, och det är genom lagerhotell.

En annan bra sak att tänka på vid e-handelsverksamhet är att förbereda sig inför kommande säsonger lång tid före. Marknadsföring och att nå ut i rätt kanaler bör inte göras spontant några dagar före “black friday” och liknande händelser, utan bör vara noga planerad. Sätt upp en strategi och ungefär vad du beräknar sälja. Kom också ihåg att sätta upp mål att sträva emot, och tydliga strategier för att nå dit. Då kommer din e-handelsverksamhet lyckas riktigt bra!

Andra bra saker att tänka på:

  • Bra lagerlogistik som inredning
  • En bra budfirma
  • Bra plattformar att synas på online
  • Skapa lojalitet med bra erbjudanden för återkommande kunder

Lycka till önskar vi på Ägarplanering och önskar också en riktigt god jul. Vi hoppas att julruschen även märks av på din verksamhet, och då i positiv bemärkelse!