Att ta rätt beslut kring sin ekonomi är inte alltid det enklaste, men det finns en hel del saker du kan göra för att i alla fall få koll på din ekonomiska situation. Här är tipsen som gör att du kommer kunna ta tag i din ekonomi 2018.

Har du funderingar kring din ekonomi och vill lära dig ta rätt finansiella beslut? Då är ett tips att inleda din kunskapsresa genom att besöka KonsumentIQ.se för där hittar du just tips som rör just saker som en konsument kan tänkas undra över såsom lån, sparande, försäkringar och juridiska råd med mera. Sedan är nästa steg att börja se över din befintliga ekonomi och hur du gör det på enklaste sättet är genom att ta råd från experterna. Hos till exempel Metro har man samlat ihop hela 27 tips om hur man sparar pengar på enkelt sätt för att få ekonomin att gå ihop bättre – utan att man behöver ändra sin livsstil speciellt mycket vilket brukar vara ett hinder för många.

Spartips för bättre ekonomi

Vilka fler saker kan man göra för att spara pengar? Enligt Aftonbladets experter ska man börja med att se över sina befintliga kostnader för att se om man kan fån ned dessa. Till exempel genom att diskutera amorteringen med banken, kolla om telefonabonnemanget kan sänkas i kostnad och sedan strukturera sitt sparande efter en modell som passar ens egna förutsättningar och livsstil. Likaså skriver Ny Teknik om hur man kan timma sin ekonomi för att göra den bättre. Eller så kan man göra såsom i videon nedan – avundas de rika och bara drömma sig bort och hoppas på det bästa: