Ny undersökning visar på att var tionde svensk är miljonär. Men hur blir man miljonär är det många som undrar? Ett av tipsen som presenteras i Veckans Affärer, är faktiskt att börja köpa och sälja aktier eller aktiefonder.

Det är mycket man ska tänka på när man ska köpa aktier. Vilken är den bästa, vilken kan öka och vilka har stor chans att minska i värde? Många som har goda kunskaper vad gäller att köpa och sälja aktier, där många även har god chans till att bli miljonärer i långa loppet.

I Veckan Affärer presenterar man en ny undersökning som SIFO har gjort i uppdrag av banken SBAB. Resultatet visar att var tionde svensk, mellan 20 och 80 år, är miljonärer i Sverige. Som miljonär räknas man om man har över en miljon kronor sparade på banken. Ett av knepen för att bli en miljonär, är enligt Per H Börjesson, att börja köpa aktier eller aktiefonder. Han säger:

Om man köper egna aktier är investmentbolag ett bra alternativ.  För fonder skall man välja indexfonder eller aktiva fonder som verkligen är aktiva.

Utan stress och med bra tålamod kan man alltså skapa sig en stabil inkomst med hjälp av aktier. Det gäller dock att man lägger ner mycket tid på att läsa och ta lärdom av andra, ta del av tips och sedan testa sig fram. Man bör även vara försiktig med rådgivning från andra, vara ganska kritisk och bara lyssna på de man verkligen litar på. När det handlar om pengar är ärligheten inte alltid det första alla strävar efter, tyvärr.

Aktier att satsa på

Affärsvärlden skriver man om att aktierna i H&M och Swedish match stiger i värde sedan de nya siffrorna om ökad försäljning förra månaden presenterades. Men i Privata Affärer skriver man om att Carnegies fastigheter kommer att öka i värde under de kommande åren, då de renoverar och bygger nytt just nu. Att äga aktier i företaget ger goda chanser för tillväxt och ökat värde under de kommande åren.