Att göra en ägarplanering innebär ofta att man även byter plats på företaget, flyttar till ett nytt kontor för att få en ny, fräsch start. Det kan vara ganska meckigt att få ihop allt när man tänker på hur mycket saker det finns i ett kontor, särskilt när det kommer till tekniska prylar, ömtåliga datorskärmar och sladdar som måste sorteras så allt stämmer när man kommer till den nya platsen. Inför en kontorsflytt bör man anlita en bra flyttfirma som kan hjälpa en att förflytta sin arbetsplats, allt för att se till att flytten i samband med överlåtelsen blir så smidig som möjlig.

Men det är inte alla som har kontor längre. Något som ökat den senaste tiden är de som har mobila arbetsplatser, och jobbar från sin laptop. De får alltså friheten att jobba hemifrån eller gå någon annanstans för att jobba. Det finns många caféer, lounger i hotell och andra platser som är vanliga att sitta och jobba på, och de erbjuder ofta gratis wi-fi och möjlighet att köpa kaffe. I den här artikeln kan vi läsa mer om den här formen av arbete, och det står bland annat:

Arkitektkontoret Combine driver sedan tre år Coffice på Tjärhovsgatan i Stockholm. Det är en kombinerad kaffebar och arbetsklubb där man kan sitta och jobba i kafémiljö och ha tillgång till skrivare med mera. Arkitektkontoret är inrymt bakom kaffebaren.

– När man sitter i ett och samma företag i många år ser man till slut inte sig själv utifrån. Det blir en introvert situation. Genom att sitta på det här sättet får man hela tiden impulser utifrån, säger Elin Olsson, arkitekt på Combine och en av initiativtagarna till Coffice.